گام و هم‌گام

کار مشترکی از «سرویس رسانه‌ای فارسی بهائی» و وب‌سایت «راستی»
گام و هم‌گام؛ برابری زنان و مردان از دیدگاه آئین بهائی/ قسمت اول: برابری زنان و مردان ضرورتی تاریخی است که در مسیر رشد و پیشرفت جوامع، دستیابی به آن اجتناب‌ناپذیر است. اما آیا برابری به معنی یکسان بودن است؟ بهائیان ایران، با توجه به نگاه برابر به زنان و مردان در آئین بهائی، چگونه به هموار شدن مسیر برابری در ایران کمک کرده‌اند؟
گام و هم‌گام؛ اصول بهائی برای پیشبرد اصل برابری زنان و مردان / قسمت دوم: اصل برابری زنان و مردان، فراتر از بازگرداندن حقوق از دست رفتۀ زنان در طول تاریخ، به آنان است. در دیدگاه بهائی، برابری زنان و مردان زیربنای دستیابی به صلح و وحدت است و بدون آن پیشرفت اجتماعی و اقتصادی در جهان ممکن نخواهد بود. در این قسمت علاوه بر رویکرد جوامع بهائی به تحقق برابری زنان و مردان، با برخی از اقدامات تاریخی بهائیان ایران و کشورهای دیگر در این زمینه آشنا می‌شویم.
گام و هم‌گام؛ تجربیات تاریخی بهائیان ایران در مسیر دستیابی به برابری زنان و مردان/ قسمت سوم: برابری زنان و مردان، یکی از اصول بنیادین آئین بهائی است. آموزه‌های بابی و بهائی در این زمینه، در بستر اجتماعیِ به شدت سنت‌گرا و مردسالارانۀ ایران، به تدریج برای ایرانیانی که به دین جدید ایمان آورده بودند، تبیین و مصادیق آن روشن‌گویی شده است. ایرانیان بهائی که خود را به آموزه‌های بهائی متعهد می‌دانستند، بر اساس درک رو به رشد خود از این اصل، برای به عمل درآوردن آن تلاش‌های گوناگونی کرده‌اند.
گام و هم‌گام؛ تلاش‌های بهائیان برای ترویج برابری زنان و مردان/ قسمت چهارم: دستیابی به برابری زنان و مردان به‌ یک‌باره اتفاق نمی‌افتد، بلکه فرایندی بلندمدت است که نیاز به اقدامات ریشه‌ای و سیستماتیک برای تغییر افکار و نگرش‌های فردی و نیز ارزش‌ها و ساختارهای اجتماعی نابرابر و تبعیض‌آمیز دارد.
گام و هم‌گام؛ توان‌افزایی زنان و دختران، نمونه‌هایی از اقدامات اجتماعی بهائیان/ قسمت پنجم: باور عمیق بهائیان به برابری زنان و مردان موجب شده در نقاط مختلف جهان اقدامات مستمر و روش‌مندی را برنامه‌ریزی و اجرا کنند تا به تدریج به تحقق برابری در جوامع خود کمک نمایند. مؤسسات گوناگونی با الهام از آموزه‌های بهائی، از طریق برنامه‌های سوادآموزی، آشنایی با اصول بهداشتی، کشاورزی و … سعی در ایجاد فرصت‌های برابر برای ادامه تحصیل دختران، اشتغال‌زایی و کسب درآمد و استقلال مالی زنان و دختران دارند.
گام و هم‌گام؛ برابری زنان و مردان در فضای خانواده/ قسمت ششم: آیا برابری زنان و مردان در خانواده به این معنی است که شبیه به هم هستند و باید کارهای یکسانی انجام دهند؟ اعضای خانواده چگونه می‌توانند در حالی‌ که تفاوت‌ها و فردیت خود را حفظ می‌کنند، با یکدیگر اتحاد و همبستگی داشته باشند؟ قدم‌های ساده و اولیه که توسط زن و مرد می‌تواند برداشته شود و در محیط خانواده برابری و عدالت بیشتری حاکم شود کدام‌ها هستند؟
گام و هم‌گام؛ نسبی‌گرایی فرهنگی و اصل برابری زنان و مردان/ قسمت هفتم: تبعیض جنسیتی یک پدیدۀ جهانی است. حقوق زنان و دختران در بسیاری از موارد با استدلال‌های فرهنگی و عرفی رایج پایمال می‌شود و فرهنگ‌های گوناگون در نقاط مختلف جهان از نظر برابری زنان و مردان در مراحل متفاوتی از رشد و تکامل هستند. ایدۀ نسبی‌گرایی فرهنگی در حال حاضر، دستاویزی برای مقاومت فرهنگ‌های واپس‌گرا و تبعیض‌آمیز در مقابل تغییر شده است.